Beluister: De ZomerNacht van Johan Derksen

15 reacties | 26-08-2011 | 09:25
Johan Derksen en producent Bas Schinkel voor uitzending

Beluister de uitzending en het keuzeconcert van:
Johan Derksen, hoofdredacteur Voetbal International  
            

Quoot: "Ik vind radio een fantastisch medium en best een eer om aan dit programma mee te werken."

Johan Derksen (1949) oud-voetballer van onder meer Cambuur, Veendam en Haarlem. Sinds 1977 in dienst als journalist van weekblad Voetbal International. In 2000 werd hij daar hoofdredacteur. In 1999 verscheen hij in het voetbalpraatprogramma “Sport aan Tafel” en sindsdien is hij nooit meer van de televisie afgeweest. Voetbal International op tv met Wilfred Genee en Rene van der Gijp  is zeker sinds het afgelopen WK een groot kijkcijfersucces.
Kiest in Zomernachten fragmenten en muziek die te maken hebben met zijn strenge, dominante vader, zijn lange haar, zijn liefde voor zijn echte passie namelijk Amerikaanse blues en soul, zijn vriendschap met de Molukkers, de dood van zijn eerste vrouw, Johan Cruijff en zijn platvoersheid op tv.

Producent: Bas Schinkel:
Johan Derksen is een bijzondere man. Er zijn niet zoveel mensen die op televisie zo opvallend zichzelf durven zijn, zo ongezouten kritiek kunnen leveren en ondanks alle scherpe en venijnige opmerkingen zo populair zijn
Want dat is hij populair. Naar de uitzendingen van Voetbal International bij RTL 7 wordt steeds meer en meer gekeken en dat komt voor een heel belangrijk deel door Johan Derksen. Maar mensen kijken ook om zich aan hem te ergeren. Want dat is ook niet zo moeilijk.
Praten over voetbal werd dankzij hem een nieuw begrip. Of het nou gaat om de voorzitter van FC Zwolle, de spelersvrouw van Wesley Sneijder of de visie van Johan Cruijff, Derksen weet overal wat van, geeft over alles en iedereen zijn mening en twijfelt nooit. Beter een foute mening dan helemaal geen mening.
En dat terwijl zijn passie niet eens bij het voetbal ligt. Omdat hij van zijn vader niet mocht drummen, werd hij profvoetballer en geen muzikant. Maar zijn echte liefde is de muziek. Daarover pratend wordt hij een ander mens.
 

Ha die Johan,

Vele met mij vragen het af of de grootste club van ons land kwa potentie , achtergrond , historie en grootste aanhang Feyenoord ooit nog terug komt aan de top en of het op lange termijn nog eens kampioen kan worden en op de Colsingel komt te staan??

We weten dat je sympathie hebt voor  'ons' Feyenoord maar op deze dringende vraag zitten 'wij' verlegen.

fijne uitzending van ene trouwe kijker van u

Meneer Hagne

Dag meneer Hagne, we zullen uw groet en vraag overbrengen, dank! U ook prettige uitzending.

Hallo Johan,

Prettig om ook weer eens "echte" muziek te horen op de radio. Vroeger had je 3 radio zenders, maar met meer variatie dan tegenwoordig met 100 zenders/stations. Zou niet weten op welke zender of station je de muziek kan horen die jij nu draait.

Misschien kan je iedere week een uurtje vullen op de zender, zou n verademing zijn.

Groeten van een geboren en getogen Amsterdammer uit 1959,

Cor.

Dag Cor, Johan presenteert iedere zaterdagochtend voor RTV Rijnmond een radioprogramma van 3 uur met zijn muziek!

Heer Derksen,

Ik had er geen hoge pet van op.

Maar gaandeweg moet ik op mijn vooroordeel terug komen.

Zeer leuke info over jaren 60/70 wordt er tentoongesteld.

En de muziek mag er ook wezen.

Heer johan derksen ik moet mijn mening aanpassen.

Zo zie ik maar weer.

meningen en oordelen blijken dus ook felxibel..

Tot nu toe dank voor de mooie radio.

(en inderdaad zonder al dat geschreeuw en gebler.)

Johan,

mooi programma ben je aan het maken, zal wel reeds ge-edit zijn maar hier alsnog een mooi nummer, opgenomen in Nrd.Limburg, met een neefje van Van Morrison op viool, een Hardy, die meer ultieme componisten heeft in zijn Schots/Amerikaanse familie:

http://www.youtube.com/watch?v=Xsjc8oRo6w8&feature=mfu_in_order&list=UL

Beste Johan,

Zit met groot plezier naar de radio te luisteren en vooral naar de muziek, die precies in mijn straatje past.

Eigenlijk interesseert voetbal me geen reed, maar als toevallig 1 van mijn medebewoners zit te kijken naar een (na)beschouwing waar u in acteert blijf ik altijd kijken en lachen.

Leuk die info over Brood die toevallig 1 dag later dan ik geboren werd en wij elkaar in een ver verleden bij dezelfde dealer tegenkwamen haha.

groet Cort-Jan

Dag Cort-Jan, de muziek van Johan zetten we na de uitzending online op deze pagina.

Hey Johan, zit in de nachtdienst,

dankjewel voor de mooie en goeie praat. je eigen mening

en de goeie oude platen Smile

Groetjes Joost

Johan, over jongere mensen die muziek maken, geinspireerd door het goede oude.

wat vind je hiervan?

http://www.youtube.com/watch?v=NB7qB3ZxJ1c

Band: Joe Madman & the Sidewalkers

Beste Johan,

Ik heb met genoegen naar je programma geluisterd, vooral je muziek keuze en daarbij je praatje tussendoor was voor mij een genoegen. Net wat Cor in een eerdere reactie schrijft "echte"muziek. Je zou eens kunnen overwegen om iedere week een uur of wat langer zo'n programma te maken dit zou een verrijking van radio 1 zijn en een genoegen voor zeer veel luisteraars. Neem nou een artiest als Matt Andersonn, nooit van gehoord maar ik vond het een beautie van een nummer waar je mee begon. Bedankt voor je mooie programma.  Een liefhebber van inderdaad "echte muziek uit Deventer.

Geachte heer Derksen, ik zou het niet erg vinden als u vaker op Radio 1 en programma zou presenteren op uw informatieve maar ingetogen manier. Ik heb er erg van genoten!

Beste Johan.

Hartelijk bedankt voor je mooie progamma deze nacht.

En ik vond die muziek prachtig ,echt hier hou ik van .

niet teveel geklets enz  a-u-b doe dit vaker !

Groetjes Tjamke ,uit Groningen

Beste mijnheer Derksen,

Ik heb niets met voetbal maar wil even laten weten dat u wat mij betreft iedere dag een radioprogramma mag presenteren, een prettige stem om naar te luisteren maar bovenal de geweldige muziek keuze.

Deze reacties kwamen ook nog binnen, maar werden per abuis verkeerd geplaatst. We wilden ze u niet onthouden:

Plaats nieuwe reactie

Je emailadres wordt nooit vrijgegeven!